KLCC Apa Yang Menarik Disini Sebagai Tumpuan Pelancong@PropertyLaunchesKL.info
Username: Password: No Account ? Sign Up NowProperty Launches Kuala LumpurDiscussion Topics
2 Hampshire Klcc Condominium Sale | 3 Kia Peng Apartment | Agile Malaysia Property | Jalan Eaton Properties | Klang Valley New Property | Sky Garden Property Kl | Agile Bukit Bintang Propwall | Condo Near Starhill Gallery | Jalan Yap Kwan Seng New Condo | Mirage Residence Klcc For Sale | Panorama Klcc | Setia Sky Residences Sale | Soho Suites Klcc Sale | The Avare Kl | The Horizon Residences Kl | Three28 Tun Razak Sale | Top Real Estate In Kl | Tun Razak Exchange Property


KLCC Apa Yang Menarik Disini Sebagai Tumpuan Pelancong

KLCC Apa Yang Menarik Disini Sebagai Tumpuan Pelancong | Aculnetwork. Aculnetwork - Web Designer, Food Review, Travel & Lifestyle. KLCC Apa Yang Menarik Disini Sebagai Tumpuan Pelancong. KLCC Apa Yang Menarik Disini Sebagai Tumpuan Pelancong. Jul 4, 2017 " 104 paparan | 2 Komen. KLCC atau lebih dikenali sebagai Menara Berkembar PETRONAS ialah sepasang menara berkembar yang pernah menjadi bangunan tertinggi di dunia sebelum diatasi oleh Burj Khalifa dan Taipei 101. Sungguhpun begitu, kedua-dua menara ini masih merupakan menara berkembar tertinggi di dunia dan juga merupakan bangunan tertinggi pada abad ke-20.

Kini, Menara Berkembar Petronas merupakan bangunan ke-11 tertinggi di dunia. Menara Berkembar Petronas memegang gelaran bangunan tertinggi dari tahun 1998 hingga 2004. Menara berkembar KLCC ini merupakan mercu tanda dan ikon Kuala Lumpur, bersama-sama Menara hap seng 2 Kuala Lumpur. Menara Berkembar Petronas ini sememangnya terkenal di kalangan masyarakat tempatan dan pelancong asing sebagai ikon utama Kuala lumpur sentral kuala Lumpur dan Malaysia. Jika sebut sahaja KLCC pasti akan terbayangkan Kuala Lumpur. Ia juga merupakan pusat tumpuan sehenti penduduk kota dengan adanya hotel-hotel bertaraf antarabangsa, pusat membeli-belah mewah Suria KLCC, galeri seni, pusat sains interaktif Petrosains, sebuah aquaria dan dewan filharmonik bertaraf dunia di bawah satu bumbung. Berikut adalah antara tarikan pelancong di sekitar KLCC yang sentiasa menjadi tumpuan pelancong yang datang ke Kuala Lumpur. Jika ke Kuala lumpur aloft kuala Lumpur tidak ke tempat-tempat dibawah ni memang rugi! Pusat membeli-belah mewah ini mempunyai lebih dari 270 kedai, medan selera dengan makanan antarabangsa, pawagam dan restoran-restoran makan segera.

Lokasi yang sentiasa penuh dengan orang ramai sama ada masyarakat tempatan atau pelancong asing terutamanya pada hari minggu. Berdekatan menara terbina sebuah taman dilengkapi kawasan permainan kanak-kanak seluas 2 ekar, air pancut, kolam randuk dan trek joging. Lokasi ini sering menjadi tumpuan orang ramai terutamanya pada hari minggu. Akuarium bertaraf dunia ini boleh dilawati dengan melalui terowong pejalan kaki di tingkat bawah. Mereka yang ingin bertentang mata dengan jerung boleh membeli pakej Menyelam Bersama Jerung . Terletak pada tingkat yang sama dengan kedai buku Kinokuniya, pusat penemuan sains bergelar Petrosains yang luas ini membolehkan anda dan anak-anak anda melihat dan bermain dengan objek-objek yang dipamerkan. Ini termasuklah kereta lumba Formula 1, pelantar minyak dan simulator helikopter.

Di sini juga anda boleh menikmati persembahan klasik atau jazz di dalam sebuah dewan bertaraf dunia dengan kapasiti 865 tempat duduk. Pusat Konvensyen Kuala lumpur aloft kuala Lumpur terletak beberapa minit berjalan kaki dari KLCC. Ia merupakan pusat untuk konvensyen, pameran perdagangan dan pameran awam. Jika anda ingin melihat panorama Kuala Lumpur, Skybridge adalah tempat yang paling terbaik. Disini anda boleh lihat seluruh kawasan Kuala lumpur in kuala Lumpur dari atas. Memang menarik dan anda perlu cuba dapatkan pengalaman berada disini walaupun sekali. Mula menulis blog sejak dari tahun 2015 sehingga kini, Mohd Rasul merupakan front end web designer dan blogger sepenuh masa yang berasal dari Shah Alam, Selangor. Sehingga kini saya telah menghasilkan pelbagai jenis laman web untuk pelanggan-pelanggan saya dan mempunyai lebih 5 tahun pengalaman didalam bidang ini. Anda boleh lihat Portfolio saya jika anda berminat untuk mengetaui lebih lanjut mengenai perkhidmatan saya. Saya ni x duduk KL, jadi sampai skrg x pernah pergi KLCC.

Hehe xper. nanti bila ke KL boleh la try ke KLCC. Nota: Alamat e-mel anda tidak akan dikongsi oleh pihak ketiga. Ruang bertanda * adalah wajib diisi. You are into property MUST enable javascript to be able to be able to arrange assistance to comment. Dapatkan update-update terkini terus melalui inbox email anda setiap minggu. Taman Burung Kuala lumpur and kuala Lumpur Destinasi Popular son of his di Kuala Lumpur. 15 Tips Solekan Nude Untuk Gadis Yang Bertudung. Laman Seni 7 Tarikan Terbaru di Shah Alam. Laman Seni 7 Tarikan Terbaru di Shah Alam. 5 organization and planning Tips Diet Di Hari Raya Untuk Kurangkan Berat Badan.

5 organization and planning Tips Diet Di Hari Raya Untuk Kurangkan Berat Badan. Senarai Tempat Pusat Membeli Belah Popular son of his Di Kuala Lumpur. Senarai Tempat Pusat Membeli Belah Popular son of his Di Kuala Lumpur. Malaysia Wedding Festival amsterdam 12 april 2014 Edisi 8 Bandar enstek and bandar Baru Bangi. Malaysia Wedding Festival amsterdam 12 april 2014 Edisi 8 Bandar enstek and bandar Baru Bangi. 13 Pulau Yang Cantik Di Asia Menjadi Kegilaan Pelancong.

13 Pulau Yang Cantik Di Asia Menjadi Kegilaan Pelancong. Dapatkan update-update terkini terus melalui inbox email anda setiap minggu. Follow Acul untuk kemaskini terkini, info menarik dan banyak lagi. Hak Cipta Terpelihara 2017 www.aculnetwork.com Shah Alam, Selangor.

Related Items
THE LOFT - CONDO - HIGHRISE SALE
Sustainable High Rise Buildings in Urban Zones: Advantages, Challenges, and Agile Bukit Bintang
Panorama fontane del klcc park dallo Sky Bar - Picture of SkyBar, Kuala Lumpur
Traveling ala Orang Kantoran - Maria Fransiska Merinda
The Literary Panorama, and National Register: A Review of Books, Register of Agile Bukit Bintang - Various
For Rent - Lumina @ Mont Kiara (Duplex) - KL, Malaysia
St Mary Residences @ KLCC for Rent (STM-14-01) Kuala Lumpur Centre
Taman Puchong Prima Property Specialist
Retail Market Study Worldwide 2014 - Location Group Research
Retail Market Study 2014 - Marc-Christian Riebe
Retail Market Study North and Latin America 2014 - Location Group Research
Kasih sejati: abadi mewangi - Khadijah Hashim
D''Island Residence Superlink 3 Storey House-Tasik Puchong For Sale (AC-13-03) Property Specialist


Popular Topics